Over mij

Mijn naam is Moniek Tolsma. In 2020 ben ik gestart met Studio Small Drawing.

Lang geleden bracht mijn vader van kantoor stapels papier mee waarvan de achterkant nog leeg was. Die lege achterkant was bedoeld voor mij om op te tekenen. En tekenen deed ik, overvloedig en met veel passie!

Inmiddels gebruik ik niet meer de achterkant van kantoorpapier voor mijn illustraties. Tekenen daarentegen doe ik nog steeds.

Fantasietekeningen op grond van verhalen en ook realistische werk hebben mijn interesse. Vaak met een klein beetje humor. De natuur en dieren zijn voor mij fantastische inspiratiebronnen met prachtige kleuren en leuke karakters als ingrediënt voor mijn illustraties.

De naam Studio Small Drawing verwijst naar mijn manier van werken, op papier met oog voor detail en het fijne werk.

In 2020 heb ik mijn eerste prentenboek uitgegeven ‘Aborigi’. Ook heb ik een informatieboekje voor kinderen met schisis mogen illustreren ‘Ik ben anders, Nou en?’

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs. Voor het illustreren heb ik recentelijk een bijscholing gedaan op het gebied van digitale vormgeving.

U kunt bij mij terecht voor alles waarvoor een illustratie is gewenst. Beginnend met een schets is mijn eindproduct o.a. te gebruiken als kunstwerk aan de muur, voor een kinderboek of leuke uitnodiging. Mijn illustraties worden digitaal verwerkt in een professioneel computerprogramma zodat ze te gebruiken zijn als drukwerk.

Nieuwsgierig geworden naar wat Studio Small Drawing voor u kan betekenen, bekijk mijn portfolio op deze site.