Over mij/ about me

Mijn naam is Moniek Tolsma. In 2020 ben ik gestart met Studio Small Drawing.

Lang geleden bracht mijn vader van kantoor stapels papier mee waarvan de achterkant nog leeg was. Die lege achterkant was bedoeld voor mij om op te tekenen. En tekenen deed ik, overvloedig en met veel passie!

Inmiddels gebruik ik niet meer de achterkant van kantoorpapier voor mijn illustraties. Tekenen daarentegen doe ik nog steeds.

Fantasietekeningen op grond van verhalen en realistische werk hebben vooral mijn interesse. Vaak met een klein beetje humor. De natuur en dieren zijn voor mij fantastische inspiratiebronnen. Met prachtige kleuren en leuke karakters als ingrediënt voor mijn illustraties.

De naam Studio Small Drawing verwijst naar mijn manier van werken, veelal op papier met oog voor detail en het fijne werk.

In 2020 heb ik mijn eerste prentenboek uitgegeven ‘Aborigi’. In 2021 samen met Catharina Drenth het sprookje Wolf. Daarnaast werk ik in opdracht. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in mijn portfolio.

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs. Voor het illustreren heb ik recentelijk een bijscholing gedaan via LOI en op het gebied van digitaal tekenen.

U kunt bij mij terecht voor alles waarvoor een illustratie is gewenst. Beginnend met een schets is mijn eindproduct te gebruiken als kunstwerk aan de muur, voor een kinderboek, een leuke uitnodiging en nog veel meer.

Nieuwsgierig geworden naar wat Studio Small Drawing voor u kan betekenen?

Neem dan contact op via:

info@studiosmalldrawing.nl

My name is Moniek Tolsma. I started Studio Small drawing in 2020. I am especially interested in fantasy drawings based on stories and realistic work. Often with a little bit of humor. Nature and animals are fantastic sources of inspiration for me. With beautiful and fun characters as ingredients for my illustrations. The name Studio Small drawing refers to my way of working, mostly on paper with an eye for detail and fine work. In 2020 I published my first picture book 'Aborigi'. In 2021together with Catharina Drenth the fairy tale 'Wolf'. I also work on commission. Samples of this can be found in my portfolio. My background is in education. For illustrating I recently did additional training through the LOI and in the field of digital drawing.
Curious about what Studio Small Drawing can mean for you? Please contact!